← tornar
El CCIC visita el Dfactory

El CCIC visita el Dfactory

Dimarts, 20 de febrer, el Clúster de Construcció industrialitzada de Catalunya vam visitar el DFACTORY convidats per la DG del Consorci de la Zona Franca i membre del Clúster, Blanca Sorigué.

A la recepció ens van rebre un equip expert que ens van explicar la història i la missió del DFactory així com dels diferents àmbits tecnològics que s’hi desenvolupen i com aquest espai fomenta la col·laboració entre empreses.

Entre les tecnologies presentades destaquen

  • – Sensòrica: On la empresa WITEKLAB ens va presentar els seus sensors i les aplicacions en el mon de la Construcció (moviment de talussos, cimentació…)
  • – Impressió 3D: En una presentació de la empresa WINDFORCE, el grup va veure impressores 3D en acció, creant peces complexes amb precisió mil·limètrica i la seva possible aplicació al nostre sector.

 

Altres tecnologies destacades que es desenvolupen al DFACTORY són Robòtica, la ciberseguretat i la Intel.ligència artificial.

El DFactory també posa a disposició espais en lloguer per a diverses empreses de la Industria 4.0 i desenvolupa en el seu espai diverses activitats de Networking.
Durant la visita, els socis del Clúster vam tenir l’oportunitat de connectar amb altres professionals, intercanviar idees i explorar possibles sinergies.

Dfactory

La visita al DFactory de Barcelona va ser una oportunitat per veure de prop les tecnologies emergents i connectar amb altres actors clau de la indústria 4.0.

Aquest espai és un exemple viu de com la col·laboració i la innovació poden transformar la manera com produïm i treballem en el futur.

Agraïm al DFactory i a la directora General del Consorci Zona Franca, Blanca Sorigué, la seva invitació amb la voluntat que sigui l’inici d’una molt bona col·laboració entre les dues entitats.